18 November 2021 Current Affairs

0
120
18 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

18 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. Current Affairs is the main topic for all exams. CA

Current Affairs 18 November 2021 

Ques 1. The Modi government has divided 77 ministers into how many groups to develop technology-based resources?
Ans. 8 groups

Ques 2. How many kilometers-long Poorvanchal Expressway has been inaugurated by Prime Minister Narendra Modi?
Ans. 341 km

Ques 3. Which cricketer has been appointed as its brand ambassador by the Plato footwear brand?
Ans. Rahul Dravid

Ques 4. India has been successfully launched which of its scientific expeditions to Antarctica?
Ans. 41st

Ques 5. Which day is celebrated all over the world on 17th November?
Ans. international students day

Ques 6. Which ministry has announced the launch of the “Nutrition Smart Village” initiative?
Ans. Ministry of Agriculture and Farmers Welfare

Ques 7. The Government of India and which bank has signed a loan of $ 61 million for the development of Agartala?
Ans. Asian Development Bank

Ques 8. Which kingdom has inaugurated India’s first food safety museum in Thanjavur?
Ans. TamilNadu

Ques 9. Which country has become the world’s number one country in terms of wealth, leaving America behind?
Ans. China

Ques 10. Which anniversary of UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) was marked?
Ans. 75

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here