20 January 2023 Current Affairs

0
55
20 January 2023 Current Affairs
20 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

20 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 20 January 2023 

Ques 1. Which country has released a postage stamp featuring Jawaharlal Nehru on its 75th Independence Day?
Ans. Sri Lanka

Ques 2. In which city has signed a Memorandum of Understanding (MoU) to set up the country’s first Center of Excellence for Referees (CORE)?
Ans. Gwalior

Ques 3. Who has become the first male Chinese player to win an Australian Open match?
Ans. Shang Juncheng

Ques 4. The wholesale inflation has come down to what percent in December?
Ans. 4.95%

Ques 5. Who was awarded the ICC Men’s Player of the Month for January 2023?
Ans. Harry Brooke

Ques 6. Bilateral naval exercise ‘Naval Exercise Varuna’ is being organized between India and which country?
Ans. France

Ques 7. In which city was the Think-20 meeting organized?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 8. Who has created a world record by typing 81 books in reverse?
Ans. Michel Saintelia

Ques 9. Which state suggested the Center grant Migratory Minority Status?
Ans. Delhi

Ques 10. Which nation will send three people 6000 meters below sea level?
Ans. India

Ques 11. In which district of Uttar Pradesh, the second phase of Sansad Khel Mahakumbh 2022-23 has started?
Ans. colony

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here