19 January 2023 Current Affairs

0
74
19 January 2023 Current Affairs
19 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

19 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 19 January 2023 

Ques 1. In January 2023, with which country India started the bilateral naval exercise Varuna on the western seaboard?
Ans. France

Ques 2. Which country’s population has declined after 60 years?
Ans. China

Ques 3. Which nation has increased the retirement age from 62 to 64?
Ans. France

Ques 4. How many soldiers have been awarded the United Nations Medal?
Ans. 1171 peacekeepers

Ques 5. Who acquired the media rights of the Women’s Indian Premier League from 2023 to 2027?
Ans. Viacom18 Media

Ques 6. Who has released the book titled ‘Revolutionaries- The other Story of How India Won Its Freedom’ in New Delhi?
Ans. Amit Shah

Ques 7. Which state government has launched the “Saharsh” special education program?
Ans. Tripura

Ques 8. Retail inflation came down to what percent in December?
Ans. 5.72%

Ques 9. When was National Startup Day celebrated on 16 January celebrated for the first time?
Ans.  the year 2022

Ques 10. Who has become the lowest-scoring team of the ICC Under-19 Women’s T-20 Cricket World Cup 2023?
Ans. Zimbabwe

Ques 11. The Kota tribe of which state has celebrated the Ayyanur Ammanur festival.
Ans. Tamil Nadu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here