19 December 2022 Current Affairs

0
100
19 December 2022 Current Affairs
19 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

19 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 19 December 2022 

Ques 1. On December 18, 2022, the Prime Minister of India will lay the foundation stone of projects worth how many crores in Tripura and Meghalaya?
Ans. 68 thousand crores

Ques 2. Which country will become the first country to auction set light spectrum?
Ans. India

Ques 3. Which day is celebrated as Vijay Diwas?
Ans. 16 December 2022

Ques 4. Which pulse of Telangana has been given GI tag?
Ans. ‘Tandoor’s red gram’

Ques 5. Which state’s banned traditional bullock cart race has been allowed by the Supreme Court on 16 December 2021?
Ans. Maharashtra

Ques 6. Airbnb has signed MoU with which state government to promote inclusive tourism.
Ans. Goa

Ques 7. On which day the 16th edition of the India-Nepal Joint Training Exercise has started?
Ans. 16 December 2022

Ques 8. In which country did the world’s largest cylindrical aquarium suddenly collapse?
Ans. Germany

Ques 9. Manohari Gold Tea, which is in news, is related to which state?
Ans. Assam

Ques 10. Where has Agni 5 missile been successfully tested?
Ans. Odisha

Ques 11. On which day the 28th edition of the Kolkata International Film Festival has started?
Ans. 15 December 2022

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here