• Sun. Feb 25th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

20 August 2023 Current Affairs20 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

20 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 20 August 2023 

Ques 1. In which kingdom India’s first ‘Drone Testing Centre’ will be set up?
Ans. Tamil Nadu

Ques 2. Where was the three-day celebration program organized on the 108th Foundation Day of ZSI?
Ans. Kolkata

Ques 3. What is the name of the portal unveiled by RBI to track unclaimed deposits?
Ans. UDGAM

Ques 4. From which district has the Chief Minister inaugurated the ‘MLA Housing Scheme’ made by the Rajasthan Housing Board on August 12, 2023?
Ans. Jaipur

Ques 5. According to the State Bank of India report, India will become which number economy of the world by the year 2027?
Ans. Third

Ques 6. Who will be honored with the Golden Eye Award at the ‘Zurich Film Festival’?
Ans. Diane Kruger

Ques 7. In which institute the country’s largest Panchakarma medical center has been established?
Ans. Dr. Sarvepalli Radhakrishnan Ayurved University, Jodhpur

Ques 8. Which great footballer of India has passed away at the age of 74?
Ans. Mohammad Habib

Ques 9. In which district of Uttar Pradesh state the first ‘e-office system’ has been started?
Ans. Kannauj

Ques 10. Who has launched the Travelers Map of India microsite in collaboration with the Ministry of Tourism?
Ans. mmt

Ques 11. India launched which app for real-time flood updates?
Ans. floodwatch

Ques 12. According to the report of SBI Research, what is the per capita income of Rajasthan in the year 2022-23?
Ans. Rs 1,56,149

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 18 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *