16 August 2023 Current Affairs

0
72
16 August 2023 Current Affairs
16 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

16 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 16 August 2023

Ques 1. Which state government has announced to open ‘CSP Plus’ banking outlets in 4373 gram panchayats?
Ans. Odisha

Ques 2. Which state’s Legislative Assembly has passed a bill to change the name of the state?
Ans. Kerala

Ques 3. Which drone was inducted by the Indian Air Force in the Northern Sector?
Ans. Heron Mark 2

Ques 4. When is the 13th Indian Organ Donation Day celebrated?
Ans. 3 august

Ques 5. Who has launched the National Space Innovation Challenge 2023?
Ans. ‘AIM and ISRO’

Ques 6. Who has topped the number of beneficiaries of Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana:
Ans. Bihar

Ques 7. Whom did India beat in the final to win the Asian Champions Trophy Hockey?
Ans. malaysia

Ques 8. Who will host the ‘World Coffee Summit’?
Ans. Bangalore

Ques 9. Which country has organized Foreign Office Consultations on bilateral relations, trade?
Ans. India and Angola

Ques 10. The Chief Minister of which state has launched the Indira Gandhi Free Smartphone Scheme 2023?
Ans. Rajasthan

Ques 11. INS Vindhyagiri which was in news recently is a what?
Ans. Stealth Frigate

Ques 12. Where has the ‘Chief Minister Command Center’ been launched? ,
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 14 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here