• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

19 August 2023 Current Affairs19 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

19 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 19 August 2023 

Ques 1. Where has the ‘G20 Film Festival’ started?
Ans. New Delhi

Ques 2. According to the NIFFP report, at what percent rate will the Indian economy grow in FY24?
Ans. 06%

Ques 3. Which state government distributed free kits for Onam festival?
Ans. Kerala

Ques 4. Who has been appointed as the chairman of the Staff Selection Board by the state government?
Ans. Major General Alok Raj

Ques 5. Which state government has launched ‘Annapurna Food Packet Scheme’?
Ans. Rajasthan

Ques 6. Who has launched Direct Benefit Transfer in National Apprenticeship Promotion Scheme?
Ans. Dharmendra Pradhan

Ques 7. Who has become the U20 World Wrestling Champion in August 2023?
Ans. Mohit Kumar

Ques 8. Where will the meeting of the Trade and Investment Working Group of G-20 countries be held from August 21 to 22, 2023?
Ans. Rambagh Palace, Jaipur

Ques 9. Which state government has tied up with the ‘3 PSU’ of the central government?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 10. Which state has topped the broad category as per the 12th Report on the Performance of States/UTs on CPGRAMS released by DARPG?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 11. ‘Teej festival’ will be celebrated in which district of the state on August 19, 2023?
Ans. Jaipur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 18 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *