• Sat. Mar 2nd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

19 April 2023 Current Affairs19 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

19 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 19 April 2023 

Ques 1. Who has launched air pollution monitoring device ‘TEMPO’?
Ans. NASA

Ques 2. Which state is going to host the G20 Space Economy Leaders Meet from April 17-18, 2023?
Ans. North Meghalaya

Ques 3. Who became the first twin brother to play in IPL?
Ans. Duane Yanson and Marco Yanson

Ques 4. The Meitei community celebrated Cheiroba-Lunar New Year in Manipur on 14 April 2023. Who is the present Governor of Manipur?
Ans. La Ganesan

Ques 5. The country’s exports increased by six percent in the financial year 2022-23? – 447 Ans. billion dollars

Ques 6. Who will address the first Army Commanders’ Conference (ACC) to be held in hybrid format from 17-21 April 2023?
Ans. Rajnath Singh

Ques 7. Hockey tournament Asian Champions Trophy will be organized in which city?
Ans. Chennai

Ques 8. India’s Satluj Jal Vidyut Nigam (SJVN) is going to build 669 mega watt Lower Arun Hydro Project in which country?
Ans. Nepal

Ques 9. What is ‘Colistin’ which was in news recently in 2023?
Ans. Antibiotic medicine

Ques 10. For the first time in the country, under which river the metro has started running? Ans. Hooghly River of Kolkata

Ques 11. Which city of Bangladesh recorded the highest temperature in 58 years?
Ans. north dhaka

Ques 12. Where is the 10th meeting of the G-20 Working Group being held under the chairmanship of India?
Ans. Varanasi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *