19 October 2022 Current Affairs

0
39
19 October 2022 Current Affairs
19 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

19 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 19 October 2022 

Ques 1. Which state government has given instructions to make an industrial park policy?
Ans. Jharkhand

Ques 2. Who will host the 2029 Asian Winter Games?
Ans. Saudi Arab

Ques 3. In which kingdom the fourth Vande Bharat Express has been inaugurated?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 4. What is the name of India’s first antidote against the SARS-CoV-2 virus?
Ans. Vinkov-19

Ques 5. Who has become the new President of Iraq?
Ans. Abdul Latif Rashid

Ques 6. Where has Home Minister Amit Shah announced to give ST status to hills?
Ans. Jammu, and Kashmir

Ques 7. In which country has NPCI tied up to launch the RuPay credit card?
Ans. Oman

Ques 8. According to the report of the World Wildlife Fund, what is the percentage decline in wildlife population?
Ans. 69%

Ques 9. Prime Minister Narendra Modi has changed the principle of ‘brain-drain’ (brain drain) to which new word?
Ans. ‘brain gain’

Ques 10. Where is the 5th South Asian Geosciences Conference being held?
Jaipur

Ques 11. Who has become the only Indian to be included in the umpiring panel for the World Cup?
Ans. Nitin Menon

Ques 12. Which country has launched a test ‘Tug’ into suborbital space?
Ans. Iran

Ques 13. In which state’s Auli Military Station, the Defense Minister has performed ‘Shastra Puja’?
Ans. Uttarakhand

Ques 14. Project ‘Nisar’ is a big project between which two agencies are to be launched in the year 2023.
Ans. NASA-ISRO

Ques 15. Where has India’s second ‘National Model Vedic School’ been inaugurated?
Ans. Puri

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here