18 October 2022 Current Affairs

0
37
18 October 2022 Current Affairs
18 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

18 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams. CA

Current Affairs 18 October 2022 

Ques 1. When was International E-Waste Day observed?
Ans. 14 October

Ques 2. Who has been selected for the IPU panel?
Ans. Aparajita Sarangi

Ques 3. What will be the name of ‘Faizabad Cantt’?
Ans. Ayodhya Cantt

Ques 4. What is the procedure to replace the original payment card details with an alternate code?
Ans. tokenization

Ques 5. Which website will be launched for the citizens of the country to contribute to the Armed Forces Battle Casualties Welfare Fund?
Ans. son of ma Bharti

Ques 6. With which country has the US made a historic agreement with Israel?
Ans. Lebanon

Ques 7. Brigadier BD Mishra has been given the additional charge of Governor of which state?
Ans. Meghalaya

Ques 8. In which state the country’s largest millet processing industry has been inaugurated?
Ans. Chhattisgarh

Ques 9. Who won the Raja Bhalindra Singh Trophy in the 36th National Games?
Ans. Services

Ques 10. Who has won the United Nations Refugee Award?
Ans. Angela Morkel

Ques 11. ‘Universal Service Obligation Fund (USOF)’ is associated with which union ministry?
Ans. Ministry of Communications

Ques 12. Which Union Minister has inaugurated the 4th Heli-India Summit in Srinagar?
Ans. Jyotiraditya Scindia

Ques 13. Who has won the Best Male Athlete Award in the 36th National Games?
Ans. Sajan Prakash

Ques 14. Who has become the annual star player of world hockey?
Ans. Mumtaz Khan

Ques 15. Anopheles stephensi, which was in news, is a species associated with which disease?
Ans. Malaria

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs, CA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here