20 October 2022 Current Affairs

0
41
20 October 2022 Current Affairs
20 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

20 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 20 October 2022 

Ques 1. When is the International Day of Rural Women observed across the world?
Ans. 15 October

Ques 2. In the World University Ranking 2023, who is at the top of the Indian Institutes in India?
Ans. Indian Institute of Science Bangalore

Ques 3. Which airlines can get loans under ECLGS, as per the notification of the Ministry of Finance?
Ans. 1500 crores

Ques 4. Which state government has announced the formation of a women’s PAC battalion for the first time?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. How many digital banking units will Prime Minister Narendra Modi dedicated to the nation?
Ans. 75

Ques 6. Who inaugurated iInventive, the first All IIT R&D Showcase at IIT, Delhi, on 14th October 2022?
Ans. Dharmendra Pradhan

Ques 7. Who will represent America on the WHO Executive Board?
Ans. Dr. Vivek Murthy

Ques 8. Pahari community, which has been in news, is a tribal community located in which state/UT?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 9. The central government has approved the construction of an iconic only stay-cum-suspension bridge on which is a river connecting Telangana and Andhra Pradesh.
Ans. Krishna river

Ques 10. Where has DRDO test-fired three unmanned remote-controlled armed boats?
Ans. Maharashtra

Ques 11. Which city has won the World Green City Award?
Ans. Hyderabad

Ques 12. Who has inaugurated the gallery “Gatha Swaraj Ki”?
Ans. Amit Shah

Ques 13. By 2022, what is the estimated insurance penetration in India?
Ans. 3%

Ques 14. When is ‘World Migratory Bird Day’ observed?
Ans. 08 October

Ques 15. Which organization celebrated its 90th foundation day on 8 October?
Ans. Indian Air Force

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here