19 March 2023 Current Affairs

0
174
19 March 2023 Current Affairs
19 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

19 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 19 March 2023 

Ques 1. Who has topped the list of the highest number of women billionaires in CITY INDEX 2023?
Ans. America

Ques 2. Atal Innovation Mission has launched ‘ATL Sarathi’ to strengthen the ecosystem of which laboratories?
Ans. Atal Tinkering Labs

Ques 3. Who participated in the 26th convocation of the National Institute of Ayurveda?
Ans. Sarbananda Sonowal

Ques 4. Who is the first woman loco pilot to run Vande Bharat Express?
Ans. Surekha Yadav

Ques 5. Which MLAs were selected as the best MLA in 2022 in the Rajasthan Legislative Assembly?
Ans. Anita Bhatel, Amin Khan

Ques 6. Where will India’s first behavioral lab be set up?
Ans. Jaipur (Rajasthan)

Ques 7. Which state is going to run its first electric train?
Ans. Meghalaya

Ques 8. Who has chaired the 19th BIMSTEC ministerial meeting?
Ans. Thailand

Ques 9. How many state governments have merged their DRDAs with Zilla Parishad or Zilla Panchayat or other bodies?
Ans. 8

Ques 10. Who flagged off 75 trucks for a nationwide awareness campaign to end TB?
Ans. Mansukh Mandaviya

Ques 11. In which state was the Agriunifest inaugurated by the Union Agriculture Minister?
Ans. Karnataka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here