18 March 2023 Current Affairs

0
164
18 March 2023 Current Affairs
18 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

18 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 18 March 2023 

Ques 1. When is the 54th Raising Day of CISF celebrated?
Ans. March 10

Ques 2. According to the recently released data, what percentage of rural households in India do not have access to any type of toilet?
Ans. 21 percent

Ques 3. Who has been given the additional charge of Chairman and Managing Director (CMD) of NMDC for a period of 3 months till 31st May 2023?
Ans. Amitav Mukherjee

Ques 4. Which country imports CO2 and has become the first country in the world to store it under the sea?
Ans. Denmark

Ques 5. Which country’s Senate has recognized the McMahon Line as the international boundary?
Ans. North America.

Ques 6. In which state’s Vidhansabha Bhavan, ‘Phuldei Utsav’ been celebrated recently?
Ans. Uttarakhand

Ques 7. Which is the world’s most repressive country for women according to the United Nations report?
Ans. Afghanistan

Ques 8. According to the recent report of the Stockholm Peace Research Institute, which country is currently the world’s largest arms importer?
Ans. North India

Ques 9. According to the World Air Quality Report prepared by IQAir, what is its rank of Delhi in the list of 50 most polluted cities in the world in terms of PM2.5 levels in 2022?
Ans. four

Ques 10. India will host which tourism ministers’ meeting on March 17-18?
Ans. Shanghai Cooperation Organization

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here