18 April 2023 Current Affairs

0
132
18 April 2023 Current Affairs
18 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

18 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 18 April 2023 

Ques 1. Which space agency has released the pictures of Crab Nebula?
Ans. NASA

Ques 2. Which country has announced a common platform for creditors of Sri Lanka to help address the country’s debt crisis?
Ans. India, Japan and France

Ques 3. Which tunnel is currently being constructed in Jammu and Kashmir?
Ans. Zojila Tunnel

Ques 4. India’s foreign exchange reserves increased by $6.306 billion to how much billion dollars for the week ending April 7, 2023?
Ans. $584.755 billion

Ques 5. Who has launched the Animal Epidemic Preparedness Initiative?
Ans. Union Minister Purushottam Rupala

Ques 6. Which country has topped the export chart of mobile devices worth ₹85000 crore in a year?
Ans. India country

Ques 7. When is Save Elephant Day celebrated?
Ans. 16 April

Ques 8. Which kingdom has topped the State Energy Efficiency Index 2022?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 9. Which town will host the first Vrischika Buddhist conference?
Ans. New Delhi

Ques 10. Where was the 12th session of the India Spain Economic Cooperation meeting held?
Ans. New Delhi

Ques 11. Which Indian city will host the first Global Buddhist Conference?
Ans. By the city of New Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here