18 September 2022 Current Affairs

0
47
18 September 2022 Current Affairs
18 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

18 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 18 September 2022 

Ques 1. Who has launched India’s first CNG-powered truck with ADAS?
Ans. Tata Motors

Ques 2. When is World Ozone Day observed every year?
Ans. 16 September

Ques 3. Which zoological park in India topped the recent ranking of the Central Zoo Authority?
Ans. Padmaja Naidu Himalayan Zoological Park, Darjeeling

Ques 4. Which branchless banking and digital service network has partnered with Axis Bank?
Ans. pennierbuy

Ques 5. Where has the Indian Navy conducted the 6th edition maritime exercise with Japan?
Ans. In the Bay of Bengal

Ques 6. Southern Rice Black-streaked Dwarf Virus (SRBSDV) has recently been detected in the fields of Punjab the virus belongs to which genus species?
Ans. Physivirus family

Ques 7. Where is the National Defense and MSME Conference and Exhibition held?
Ans. Kota, Rajasthan

Ques 8. Which country is the host of the Shanghai Cooperation Organization (SCO) summit 2022?
Ans. Uzbekistan

Ques 9. Which e-commerce company has announced the launch of the hotel booking feature?
Ans. Flipkart

Ques 10. Where is Kakadu exercise 2022 being held?
Ans. Australia

Ques 11. The third bank in the country which recently became the third bank to reach the market cap club of 5 crores?
Ans. SBI

Ques 12. When is the International Day of Democracy observed?
Ans. 15th September

Ques 13. Which Nation is the host of FIFA U-17 Women’s World Cup 2022?
Ans. India

Ques 14. Which country announced a package of 450 million dollars for Pakistan?
Ans. America

Ques 15. Which Kingdom has come first in Amrat Sarovar Yojana?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here