17 September 2022 Current Affairs

0
55
17 September 2022 Current Affairs
17 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 17 September 2022 

Ques 1. By whom will the Blood Donation Amrit Mahotsav be inaugurated on 17th September?
Ans. Mansukh Mandaviya

Ques 2. Which has become the first bank to issue an Electric Bank Guarantee?
Ans. HDFC

Ques 3. Which IIT has become the first Indian institute to join IBM Quantum Network?
Ans. IIT Madras

Ques 4. Which state government has announced to launch Employment Guarantee Scheme?
Ans. Rajasthan

Ques 5. Who will be the next Attorney General of India?
Ans. Mukul Rohatgi

Ques 6. Which Kingdom government has been fined Rs 3500 crore by NGT for waste management failure?
Ans. West Bengal

Ques 7. Where is the 74th Emmy Awards held?
Ans. America

Ques 8. Which state tops the list of states attracting industrial investment in the first seven months of 2022?
Ans. Andra Pradesh

Ques 9. In which district of UP, does jail food has got a 5-star rating from FSSAI?
Ans. farrukhabad

Ques 10. Which rice export has been banned by the government?
Ans. Piece of rice

Ques 11. Which year has been declared the International Year of Millet by the United Nations General Assembly?
Ans. 2023

Ques 12. Krishnam Raju has passed away, who was he?
Ans. Actor

Ques 13. To which country did India hand over the 12th consignment of humanitarian aid containing essential medicines and equipment?
Ans. Ukraine

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here