17 October 2022 Current Affairs

0
50
17 October 2022 Current Affairs
17 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 17 October 2022 

Ques 1. When is ‘World Food Day’ celebrated to make people suffering from hunger aware of a conscious nutritional diet?
Ans. 16 October

Ques 2. In which nation the seventh edition of IBSAMAR has been organized?
Ans. South Africa

Ques 3. In which sanctuary of Rajasthan will another tiger be brought after four years?
Ans. Sariska Tiger Reserve

Ques 4. Which country’s education department has launched a beta website for debt relief for students?
Ans. America

Ques 5. ‘World Food Day is observed on which day to raise awareness about nutritional diets for people suffering from hunger.
Ans. 16 October

Ques 6. After the recent Monetary Policy Committee meeting of RBI (October 2022), what is the growth forecast for 2022-23 for India?
Ans. 7.0%

Ques 7. Which country’s universities have banned several important courses for women?
Ans. Afghanistan

Ques 8. In which country Google Play Points program has been launched?
Ans. India

Ques 9. Which famous Hollywood actor, who played Hagrid in the Harry Potter films, has died at the age of 72?
Ans. Robbie Coltrain

Ques 10. Which state is becoming the first state to provide medical and engineering education in Hindi?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 11. Which airport has started 100% operation from green energy sources?
Ans. Mumbai airport

Ques 12. In which state PM Kisan Samman Sammelan 2022 will be inaugurated for two days?
Ans. Rajasthan

Ques 13. Which state won the first prize for best adventure tourism destination and for the all-around development of tourism?
Ans. Uttarakhand

Ques 14. When is International E-Waste Day observed?
Ans. 14 October

Ques 15. The Sukapaika River, which was in news, is located in which state?
Ans. Odisha

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here