18 November 2022 Current Affairs

0
30
18 November 2022 Current Affairs
18 November 2022 Current Affairs

Current Affairs

18 November 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 18 November 2022 

Ques 1. Who has given a loan of 4.5 billion dollars to Bangladesh to deal with the economic crisis?
Ans. International Monetary Fund

Ques 2. On which day the 56th National Press Day 2022 was celebrated?
Ans. On 16 November 2022

Ques 3. With which country India has hosted the LeadIT Summit on the lines of COP27?
Ans. Sweden.

Ques 4. Which country has been handed over the chairmanship of the concluding session of the G20 summit in Bali to be held in November 2022?
Ans. India

Ques 5. When is ‘National Cancer Awareness Day’ celebrated?
Ans. 07 November

Ques 6. Who has become the friendship ambassador of Switzerland?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 7. In which state the 10th edition of the International Tourism Mart (ITM) has been organized from 16 to 18 November 2022?
Ans. In Mizoram

Ques 8. Which country is going to host the 19th Conference of Parties of CITES?
Ans. Panama.

Ques 9. When has the Ministry of Education announced a celebration of ‘Tribal Pride Day?
Ans. Nov 15

Ques 10. When is Public Service Broadcasting Day celebrated?
Ans. 12 November

Ques 11. On which day the fifth Naturopathy Day celebration will be organized?
Ans. On 18 November 2022

Ques 12. What is the name of India’s first private rocket?
Ans. Vikram S.

Ques 13. In which state the conference of women’s self-help groups was organized?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 14. With whom has NIIF tied up to increase Japanese investment in India?
Ans. Japan Bank for International Cooperation

Ques 15. Which Indian woman wrestler has been approved by the Sports Ministry to go to Bulgaria for training?
Ans. Vinesh Phogat

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here