17 November 2022 Current Affairs

0
17
17 November 2022 Current Affairs
17 November 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 November 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 17 November 2022 

Ques 1. What was the population of the world on 15 November 2022?
Ans. 8 billion

Ques 2. According to the Open Doors 2022 report, India’s share in the number of international students has increased from 11.8% to what percent?
Ans. 21 percent

Ques 3. Which company has become the first publicly listed company in the world to lose a trillion dollars?
Ans. Amazon

Ques 4. Which country has launched the ‘Beidou’ satellite navigation system?
Ans. China

Ques 5. Which country recorded an increase in the number of Indian students?
Ans. America

Ques 6. What is the total population of humans in the world?
Ans. 8 billion

Ques 7. On November 14, 2022, ‘Yudh Abhyas 2022’ between India and which country began?
Ans. America

Ques 8. Bihar’s Kishore Dubey passed away at the age of 68, he was associated with which field?
Ans. By signing (from music)

Ques 9. When is the Foundation Day of Jharkhand state celebrated every year?
Ans. Nov 15

Ques 10. Who has become the first ‘G7 leader’ to visit China in the last three years?
Ans. Olaf Scholz

Ques 11. Who is going to host the Blind Women’s Football Asian Championship 2022?
Ans. North India

Ques 12. Where will the ‘International Gita Mahotsav’ be organized from November 9 to December 06, 2022?
Ans. Haryana

Ques 13. Which army of India made the first use of electric vehicles?
Ans. Indian Air Force

Ques 14. Which Indian origin was honored with the Australian of the Year Award in 2022?
Ans. Amar Singh

Ques 15. Which bank celebrated its 104th Foundation Day?
Ans. Union Bank of India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here