17 November 2021 Current Affairs

0
128
17 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

17 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 17 November 2021 

Ques 1. Union Law and Justice Minister Kiren Rijiju and who has launched the “citizens’ Tele Law” app?
Ans. s. P. Baghel

Ques 2. Bhadla Solar Park located in which the state of India is the world’s largest solar power park?
Ans. Rajasthan

Ques 3. Which state has approved “Kesar-e-Hind” as the state butterfly?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 4. Which day is celebrated in India on 16th November?
Ans. national press day

Ques 5. Tribal Pride Day will be celebrated on 15th November on whose birth anniversary?
Ans. Birsa Munda

Ques 6. In which city has Prime Minister Narendra Modi inaugurated the country’s first tribal museum through video conferencing?
Ans. Ranchi

Ques 7. Which cricket team has won the title of T20 World Cup 2021?
Ans. Australia cricket team

Ques 8. Babasaheb Purandare, the famous historian and awardee, has passed away?
Ans. Padma Vibhushan

Ques 9. Which day is celebrated in the world on 16th November?
Ans. international tolerance day

Ques 10. According to the report released by whom, there are 240 million children with disabilities globally?
Ans. United Nations Children’s Fund

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here