• Sat. Mar 2nd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

18 May 2023 Current Affairs18 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

18 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 18 May 2023 

Ques 1. In which state coal mining has legally resumed after a ban of 19 years?
Ans. Meghalaya

Ques 2. Which company operating in Rajasthan has been awarded the CII Greenco Silchar Rating for Sustainable Mining Practices?
Ans. Hindustan Zinc Limited

Ques 3. Who has become the second person to scale Mount Everest 26 times?
Ans. Pasang Dawa Sherpa

Ques 4. Who has launched the mobile application “Meri Life”?
Ans. Bhupendra Yadav

Ques 5. Which has become the first state to implement ‘right to walk’?
Ans. Punjab

Ques 6. Which has become the first state to make digital health cards for children?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. What position has AIIMS, Jodhpur got in the country in the survey of all medical universities of The Week Hansa-2023?
Ans. 8th

Ques 8. What is the trade deficit of India in the month of April 2023?
Ans. $15.2 billion

Ques 9. In which lake the Alligator Gar fish has been found?
Ans. Dal Lake

Ques 10. Who will host the 6th ‘Indian Ocean Conference’? ,
Ans. Dhaka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *