17 May 2023 Current Affairs

0
107
17 May 2023 Current Affairs
17 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

17 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 17 May 2023 

Ques 1. India – Indonesia bilateral exercise in Batam, Indonesia. What was its name?
Ans. sea power

Ques 2. How many countries will benefit from Saudi Arabia’s “New E-Visa” system?
Ans. 7 countries

Ques 3. To whom will the ‘Kanhaiyalal Sahal Award-2022-23’ be given by the Rajasthan Sahitya Akademi?
Ans. Dr. Yash Goyal

Ques 4. When was World Migratory Bird Day celebrated?
Ans. May 13

Ques 5. Where has the Ayurtech Center of Excellence (COE) sponsored by the Ministry of AYUSH been inaugurated?
Ans. IIT, Jodhpur

Ques 6. Who has inaugurated PM Jan Aushadhi Kendra in Secunderabad?
Ans. G Kishan Reddy

Ques 7. IBM and who have collaborated to use AI to convert satellite data into high resolution maps?
Ans. NASA

Ques 8. Which district has been ranked first in Rajasthan SDG Report 4.0?
Ans. Sikar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here