17 March 2023 Current Affairs

0
126
17 March 2023 Current Affairs
17 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

17 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 17 March 2023 

Ques 1. Where has ‘Sheikh Mohammad been appointed as the Prime Minister?
Ans. Qatar

Ques 2. Which country participated in the defense exercise “Freedom Shield” with the US?
Ans. north south korea

Ques 3. Which state’s broad gauge network has been electrified by the Indian Railways?
Ans. Uttarakhand

Ques 4. Where has Environment Minister Bhupendra Yadav inaugurated the G20 flower festival?
Ans. New Delhi

Ques 5. Which country has hosted the SCO International Conference on Common Buddhist Heritage?
Ans. India

Ques 6. Which railway achieved 100% electrification of the entire broad gauge network?
Ans. Central Railway

Ques 7. Where is the ‘Bhumchu festival’ held?
Ans. Sikkim

Ques 8. By whom has the novel ‘Pagalkhana’ been selected for the Vyas Samman 2022?
Ans. Dr. Gyan Chaturvedi

Ques 9. Who has been appointed as India’s ambassador of “She Changes Climate”?
Ans. Shreya Ghodawat

Ques 10. Ashwini Vaishnav has announced to start the first bullet train in India in August of which year?
Ans. 2026

Ques 11. PM Modi inaugurated a 118-kilometer-long expressway.
Ans. Bangalore-Mysore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here