18 December 2023 Current Affairs

0
69
18 December 2023 Current Affairs
18 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

18 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 18 December 2023 

Ques 1. Who has topped the country as FDI recipient?
Ans. Maharashtra

Ques 2. Who was inducted into the International Tennis Hall of Fame in December 2023, creating history as the first Asian man to receive this honour?
Ans. Leander Paes and Vijay Amritraj

Ques 3. Ramgarh Tal, which was in news, is related to which district of Uttar Pradesh?
Ans. Gorakhpur

Ques 4. Who was crowned Miss India USA 2023?
Ans. Rijul Maini

Ques 5. Who will be the next Chief Minister of Telangana State?
Ans. Revanth Reddy

Ques 6. Who won the gold medal in the elite 88 kg category of the Khelo India Para Games powerlifting competition held in New Delhi?
Ans. Sandesha B.G.

Ques 7. Maryada Purushottam Shri Ram International Airport is in which district of Uttar Pradesh?
Ans. Ayodhya

Ques 8. Who created history by being elected to the Governing Council of the International Institute for the Unification of Private Law (UNIDROIT) in December 2023?
Ans. Uma Shekhar

Ques 9. Which has become the third most valuable tobacco company in the world?
Ans. ITC Limited

Ques 10. In which country thousands of people have been affected by Cyclone ‘Jasper’?
Ans. Australia

Ques 11. What is the name of India’s fastest solar-electric boat to be launched in December 2023?
Ans. Barracuda

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here