18 August 2022 Current Affairs

0
70
18 August 2022 Current Affairs
18 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

18 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 18 August 2022 

Ques 1. Which state government has signed MoU with NISG?
Ans. Andra Pradesh

Ques 2. What is the Consumer Price Index (CPI) based on inflation recorded in July 2022?
Ans. 6.71%

Ques 3. Union Minister Bhupendra Yadav has announced to notify a new elephant reserve at which place in Tamil Nadu?
Ans. Agasthyamalai

Ques 4. Which union ministry organized the ‘DST Startup Utsav’?
Ans. Ministry of Science and Technology

Ques 5. Which country has conducted its biggest ever military exercise near Taiwan?
Ans. China

Ques 6. When is the ‘Partition Vibhisika Memorial Day’ celebrated?
Ans. 14 august

Ques 7. Bennington Battle Day is celebrated every year on which date in August?
Ans. 16 August

Ques 8. Jagdeep Dhankhar has been elected as the No. Vice President of India?
Ans. 14th

Ques 9. Which state government has signed MoU with the National Institute of Ocean Technology to protect its coasts?
Ans. Odisha

Ques 10. Which country has decided to issue longer visas for tourists visiting the country?
Ans. Sri Lanka

Ques 11. Who launched the ‘India ki Udaan’ project on the 75th anniversary of independence?
Ans. Google

Ques 12. Who has launched DigiYatra App based on the beta version for the Android platform?
Ans. Delhi International Airport

Ques 13. At which place in Rajasthan is the Sand Art Park ready?
Ans. Pushkar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here