17 August 2022 Current Affairs

0
82
17 August 2022 Current Affairs
17 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

17 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

 Current Affairs 17 August 2022

Ques 1. When is Hiroshima Day celebrated?
Ans. 06 August

Ques 2. Independence Day in India is celebrated on which day in August
Ans. August 15

Ques 3. Which Indian Entrepreneur and Warren Buffett veteran investor departed away at the age of 62
Ans. Rakesh Jhunjhunwala

Ques 4. Who has been appointed as the MD & CEO of Unity Small Finance Bank?
Ans. Indrajit Kaimotra

Ques 5. Which officer got the first position all over India in training in the 16th Mid Career Training Phase 4 organized at Lal Bahadur Shastri National Academy of Administration, Mussoorie and he got Director Gold Medal for this?
Ans. Dr. Manish Ranjan

Ques 6. Which bank will soon provide WhatsApp-based banking to its customers?
Ans. State Bank of India

Ques 7. Which state government has launched ‘Panchamrut Yojana’?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. The Government of India informed the Parliament that the RBI and government-aided banks have recovered bad loans worth more than how many lakh crores during the last eight financial years.
Ans. Rs 8.6 lakh crore

Ques 9. Which IIT will help NPCI in digital transactions?
Ans. IIT Kanpur

Ques 10. Who gave USD 2.5 million to the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East?
Ans. India

Ques 11. Which has become the first state to launch the ‘Punyakoti Dattu Scheme’ for cow adoption?
Ans. Karnataka

Ques 12. Where did Bandhan Bank open its first currency chest?
Ans. Patna

Ques 13. Which has become the first bank to list its payment gateway platform on Income Tax Department’s TIN 2.0 platform?
Ans. federal bank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here