18 August 2021 Current Affairs

1
173
18 August 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

18 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs 18 August 2021

Ques 1. Till which year has it announces to provide fortified rice to the poor under all the schemes?
Ans. 2024

Ques 2. Which state has announced giving smart health cards under Biju Swasthya Kalyan Yojana?
Ans. Government of Odisha

Ques 3. Which mission has been launch by Narendra Modi to boost India’s energy security?
Ans. National Hydrogen Mission

Ques 4. How many lakh crore rupees of Prime Minister Gatishakti’s initiative has been announced by the Prime Minister?
Ans. 100 lakh crore

5. Which petroleum company has start door-to-door delivery of diesel?
Ans. Bharat Petroleum Corporation Limited

Ques 6. By which year India has set the target of becoming “energy independent”?
Ans. 2047

Ques 7. In which state Kaziranga National Park has become the first national park in India to be fitted with satellite phones?
Ans. Assam

Ques 8. Which assembly has the departed “Cattle Protection Bill, 2021”?
Ans. Assam Legislative Assembly

Ques 9. Which state has been announcing the creation of 4 new districts and 18 new tehsils?
Ans. Chhattisgarh State Government

Ques 10. Who captured Kabul, the capital of Afghanistan?
Ans. Taliban

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here