19 August 2021 Current Affairs

0
20
19 August 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

19 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post. For SSC, BANK, UPSC, IAS, Patwari, Etc.

Current Affairs 19 August 2021

Ques 1. Which advisor group has been constituted by WHO?
Ans. SAGO

Ques 2. Which state announce to sponsor the Indian hockey team for 10 years?
Ans. Government of Odisha

Ques 3. Which country’s Vice President Amrulla Saleh has declared himself the President of the country?
Ans. Afghanistan

Ques 4. In the midst of political turmoil, the Prime Minister of which country Muhyiddin Yasin has resigned from his post?
Ans. Malaysia

Ques 5. By which year 6 lakh villages in India have been announced to be given internet connectivity?
Ans. 2024

Ques 6. Which ministry’s “Tree Plantation Campaign-2021” has been announced to beginning on 19th August 2021?
Ans. Ministry of coal

Ques 7. Researchers of which university in the US has developed a new covid test using pencil lead?
Ans. University of Pennsylvania

Ques 8. Hindustan Aeronautics Limited, an undertaking of which the ministry of the Government of India, has tested the “Hindustan-228” civil aircraft?
Ans. Ministry of Defence

Ques 9. Which is the world’s second-largest bank established by India?
Ans. gene bank

Ques 10. At what age has Tamil star actor Anand Kannan departed away?
Ans. 48 years

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here