17 August 2021 Current Affairs

0
177
17 August 2021 Current Affairs
17 August 2021

Current Affairs

17 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs 17 August 2021

Ques 1. Which state has become the second-largest economy of India?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 2. Which is the first hospital in India in which a fire station has been established?
Ans. AIIMS Delhi

Ques 3. Which cricket team’s all-rounder player Shakib Al Hasan has been honored with the ICC Player of the Month Award?
Ans. Bangladesh cricket team

Ques 4. According to the report of British company Housefresh, which was the most visible country in the world in the year 2020?
Ans. Bangladesh

Ques 5. Arunachal Pradesh Governor Brigadier BD Mishra has been given additional charge of which state?
Ans. Mizoram

Ques 6. For which the number of consecutive times has the Prime Minister unfurled the tricolor from the ramparts of the Red Fort?
Ans. 8th

Ques 7. Which airline company has announced to give free air travel for 5 years to the medal winners in the Olympics?
Ans. go first airline company

Ques 8. Which state has assigned Vandana Kataria as the brand ambassador of “Beti Bachao Beti Padhao Abhiyan”?
Ans. Uttarakhand

Ques 9. Which app has become the most downloaded app worldwide?
Ans. TIK TOC

Ques 10. How many police personnel have been awarded medals on the occasion of Independence Day?
Ans. 1,380 police personnel

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here