17 April 2023 Current Affairs

0
152
17 April 2023 Current Affairs
17 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

17 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 17 April 2023 

Ques 1. Who addressed the 11th International Conference on Ports?
Ans. Nitin Gadkari

Ques 2. Which day is celebrated on 16th April?
Ans. World Voice Day

Ques 3. Which medal did Aman Sehrawat get during the ‘Asian Wrestling Championship’?
Ans. Gold

Ques 4. In which city has the Election Commission called an all-party meeting today?
Ans.  New Delhi

Ques 5. When is the World “Chagas Disease” Day observed?
Ans. 14 April

Ques 6. Where will the 12th meeting of Agriculture Chief Scientists (MACS) be held from April 17 to 19, 2023?
Ans. North Varanasi

Ques 7. Which country has become the first country to approve the Oxford Malaria Vaccine for children?
Ans. Ghana

Ques 8. Which Indian has been included in Time’s list of 100 most influential people?
Ans. Shah Rukh Khan

Ques 9. Which bank has launched EMI facility for UPI payments?
Ans. By ICICI Bank

Ques 10. Which street child will host the Cricket World Cup? ,
Ans. India

Ques 11. Who is the recipient of the prestigious Business Leader of the Decade award?
Ans. Kumar Mangalam Birla

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here