16 September 2022 Current Affairs

0
42
16 September 2022 Current Affairs
16 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

16 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 16 September 2022 

Ques 1. Which edition of Japan India Maritime Exercise 2022 (GIMEX 22) began in the Bay of Bengal?
Ans. sixth

Ques 2. Bharataul village of which state has become the first village to have RO water for every household?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 3. With whom has HPCL tied up for the CSR project?
Ans. With the Indian Army

Ques 4. India is set to reintroduce cheetahs from Namibia to which national park?
Ans. Kuno Palpur National Park

Ques 5. Which insurance company has launched Click-2-Protect Super, a term insurance plan that enables customization per the protection needs?
Ans. HDFC Life

Ques 6. Who has inaugurated the Center Kingdom Science Conference?
Ans. Narendra Modi

Ques 7. What was the retail inflation in India in August, as per official data?
Ans. 7.0%

Ques 8. Which joint exercise has been organized by the Indian Army and Indian Air Force in Punjab?
Ans. Gagan Strike

Ques 9. Who has been elected as the new Prime Minister of the UK?
Ans. Liz tr

Ques 10. Who has been appointed as the CEO of the Indian unit by American Express?
Ans. Sanjay Khanna

Ques 11. Where is the National Maritime Heritage Family being created?
Ans. Lothal, Gujarat

Ques 12. Which day is celebrated every year on the 14th of September?
Ans. Hindi day

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here