16 October 2022 Current Affairs

0
124
16 October 2022 Current Affairs
16 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

16 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 16 October 2022 

Ques 1. As per the revised report of the International Monetary Fund, what is the estimated GDP growth rate of India in 2022?
Ans. 6.8%

Ques 2. When is ‘World Animal Day’ celebrated?
Ans. 04 October

Ques 3. Who has covered the 14 feet tall statue of Lok Nayak Jayaprakash Narayan?
Ans. Amit Shah

Ques 4. Pitt Island, where hundreds of pilot whales were trapped dead, is located in which country?
Ans. New Zealand

Ques 5. Which kingdom government has started the “Football for All” initiative?
Ans. Odisha

Ques 6. Which state topped the Logistics Index in Leeds (Ease of Logistics in the Different States) 2022 report?
Ans. Andra Pradesh

Ques 7. Which day is observed as World Arthritis Day (WAD)?
Ans. 12 October

Ques 8. Who has launched the portal for the ‘Prime Minister Excellence Awards’?
Ans. Dr. Jitendra Singh

Ques 9. Who has achieved the world record by making the most Anjal?
Ans. South Indian Bank

Ques 10. SBI has started the ‘Gram Seva Program’ in how many states of India?
Ans. 06

Ques 11. Padma Shri Temsula Aao has passed away, who was she?
Ans. Writer

Ques 12. Who will become the first actor to shoot in space?
Ans. tom cruise

Ques 13. Who has launched ‘Fit India Freedom Run 3.0’?
Ans. Anurag Thakur

Ques 14. Which former West Indies cricketer passed away at the age of 91?
Ans. Bruce Pyrado

Ques 15. Which bank has launched a WhatsApp banking service for customers and non-customers?
Ans. PNB

Ques 16. About 500 doctors from which country have migrated from the country amid the ongoing economic crisis?
Ans. Sri Lanka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here