16 March 2023 Current Affairs

0
167
16 March 2023 Current Affairs
16 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

16 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 16 March 2023 

Ques 1. Which Indian company has become the title sponsor for the International Boxing Association (IBA) Women’s World Boxing Championships 2023?
Ans. Uttar Mahindra Auto

Ques 2. Tech Mahindra appointed Infosys as MD and CEO.
Ans. Mohit Joshi

Ques 3. When is International Mathematics Day celebrated?
Ans. March 14

Ques 4. Which country has partnered with Indonesia, Malaysia, and Thailand Growth Triangle Joint Business Council recently?
Ans. North India

Ques 5. In which institute of Rajasthan Behavioral Lab will be established?
Ans. HCM Ripa, Jaipur

Ques 6. Where has the first B2B Conference & Expo on Traditional Medicines under SCO been held?
Ans. Assam

Ques 7. Which railway achieved 100% electrification of the entire broad gauge network?
Ans. Central Railway

Ques 8. Which state’s entire broad gauge network has been electrified by the Indian Railways?
Ans. North Uttarakhand

Ques 9. Where is the National Rang Alakh Natya Mahotsav being organized from 14 to 18 March in collaboration with the Department of Culture, Government of India?
Ans. Rewa

Ques 10. Which song won the Best Original Song award at Oscars 2023?
Ans. Naatu Naatu song of RRR

Ques 11. Which neighboring country of India has tied up with Russia to develop nuclear power?
Ans. Myanmar

Ques 12. In how many districts has the state government given the approval to open new animal husbandry training centers?
Ans. 5

Ques 13. Who appointed 2 Indian-American CEOs to US advisory board?
Ans. Joe Biden

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here