17 January 2023 Current Affairs

0
40
17 January 2023 Current Affairs
17 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

17 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 17 January 2023 

Ques 1. Ministry of Petroleum will start mixing what percentage of ethanol in petrol from April 2023?
Ans. 20%

Ques 2. In which state, the Union Government announced to set up of India’s first Center of Excellence for Online Gaming, on 13th January 2023?
Ans. Meghalaya

Ques 3. Who has become the new Chief Executive Officer of Cognizant?
Ans. Ravi Kumar S

Ques 4. Which country has recently successfully put into orbit the ‘Long March-2D’ carrier rocket?
Ans. China

Ques 5. Where was the Army Day Parade held outside Delhi for the first time?
Ans. Bengaluru

Ques 6. SBI has partnered with whom to launch the e-bank guarantee facility.
Ans. National E-Governance Services Limited

Ques 7. Whose scientists have developed an AI tool to predict lung cancer?
Ans. MIT

Ques 8. Who has received the ‘Patangrao Kadam Award’?
Ans. Adar Poonawala

Ques 9. Which has become the first state to implement the policy to control blindness?
Ans. Rajasthan.

Ques 10. 11-year-old Falak Mumtaz has won the gold medal in the 23rd National Sky Championship belongs to which state?
Ans. Jammu and Kashmir

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here