16 January 2023 Current Affairs

0
72
16 January 2023 Current Affairs
16 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

16 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 16 January 2023 

Ques 1. When was the “7th Armed Forces Veterans Day” celebrated?
Ans. January 14

Ques 2. Which state government announced to the restoration of the old pension scheme in January 2023?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 3. In which state Ayyanur Ammanur festival was celebrated?
Ans. Tamil Nadu

Ques 4. Who released the book titled “Breaking a Viral Storm: India’s Covid-19 Vaccine Stories”?
Ans. Mansukh Mandaviya

Ques 5. Which country plans to halve the army by 2030?
Ans. Sri Lanka

Ques 6. Who has become the fourth Indian to qualify for the World Table Tennis Championships?
Ans. Swastika Ghosh

Ques 7. “Mary Presley” has passed away. Who was she?
Ans. singer

Ques 8. Which state is hosting the National Youth Festival?
Ans. Karnataka

Ques 9. In which state did sand artist Sudarshan Patnaik has created the world’s largest hockey stick of 105 feet?
Ans. Odisha

Ques 10. Who has been chosen to lead the UN’s COP 28 climate talks?
Ans. Sultan Al Jaber

Ques 11. Who launched the book ‘Braving a Viral Storm’?
Ans. Mansukh Mandaviya

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here