17 February 2023 Current Affairs

0
148
17 February 2023 Current Affairs
17 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

17 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 17 February 2023 

Ques 1. Which team has got the top position in the ICC rankings in ODI, T20, and Test formats?
Ans.  India

Ques 2. The President of which country has presented the Global Best M-GOV award to the students of IIT Indore?
Ans. Egypt

Ques 3. Air India has tied up with which country’s airbase to acquire 250 aircraft?
Ans.  France

Ques 4. Which country has declared a ‘national calamity’ in the midst of a severe energy crisis?
Ans. South Africa

Ques 5. When is the target to eliminate filariasis under the ‘Mass Drug Administration’ campaign by the Ministry of Health and Family Welfare?
Ans.  Year 2027

Ques 6. Offline digital payment pilot project “OfflinePay” has been launched by which bank for the first time?
Ans. HDFC

Ques 7. Who has launched the G20 theme QR code to celebrate G20 chairmanship?
Ans.  Paytm

Ques 8. Which state’s chief minister has inaugurated tourist police stations at 20 centers?
Ans.  Andhra Pradesh

Ques 9. Which country has started ‘Operation Dost’ to help Turkey and Syria?
Ans.  India

Ques 10. How many billion dollars has been announced by the World Bank for earthquake-affected Turkey?
Ans. $1.78 billion

Ques 11. Who is the costliest player of Women’s Premier League-2023, bought by RCB for Rs 3.4 crore?
Ans.  Smriti Mandhana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here