16 February 2023 Current Affairs

0
176
16 February 2023 Current Affairs
16 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

16 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 16 February 2023 

Ques 1. India, Australia, Japan, and which country together have launched a campaign for cyber security?
Ans. America

Ques 2. Which has become the first municipal body to issue green bonds?
Ans. Indore

Ques 3. Recently which country has started ‘Operation Dost’ to help Turkey and Syria?
Ans. North India

Ques 4. Who will be the chief guest on the 73rd Foundation Day of the Supreme Court of India?
Ans. Chief Justice of Singapore

Ques 5. In which country the ICC T-20 Women’s World Cup will start on 10 February 2023?
Ans. South Africa

Ques 6. When is National Women’s Day celebrated every year?
Ans. February 13

Ques 7. Which country’s researchers have discovered an invisible galaxy?
Ans.  Italy

Ques 8. Samsung Semiconductor India Research and who has recently announced a partnership in the area of protection against ESD?
Ans. Indian Institute of Science

Ques 9. In which city did PM Modi inaugurate the 14th edition of Aero India?
Ans. Bengaluru

Ques 10. When is ‘Safer Internet Day’ celebrated?
Ans. February 07

Ques 11. In how many states did President Draupadi Murmu appoint new governors in February 2023?
Ans. 13

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here