16 August 2022 Current Affairs

0
53
16 August 2022 Current Affairs
16 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

16 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 16 August 2022 

Ques 1. Which state government implemented the extension of Panchayat rights in scheduled areas?
Ans. Chhattisgarh

Ques 2. Who has developed the vaccine for the treatment of lumpy skin disease?
Ans. ICAR

Ques 3. Which ministry has launched the SMILE-75 initiative?
Ans. Ministry of Social Justice and Empowerment

Ques 4. When is ‘International Traffic Light Day’ observed?
Ans. 05 August

Ques 5. In which city the first Khelo India Women’s Hockey League under the 16 category will be held between 16-23 August 2022?
Ans. New Delhi

Ques 6. When is International Left Wing Day celebrated?
Ans. 13 August

Ques 7. Which day of the year is dedicated to being celebrated every year as World Organ Donation Day?
Ans. 13 August

Ques 8. Who has been approved by the US Senate to join NATO?
Ans. Sweden, Finland

Ques 9. Which country’s Rear Admiral Guillermo Pablo Rios has been appointed as the Chief of Mission and Chief Military Observer of the United Nations Military Observer Group (UNMOGIP) in India and Pakistan?
Ans. Argentina

Ques 10. Which bank will manage the Indian Visa Application Center (IVAC) in Bangladesh for two more years?
Ans. SBI

Ques 11. Mithilesh Chaturvedi has passed away, who was he?
Ans. actor

Ques 12. When is World Sanskrit Day celebrated?
Ans. 12 august

Ques 13. How many elephant reserves are there in Tamil Nadu now?
Ans. Five

Ques 14. The President of which country proposed that Pope Francis, UN Secretary-General, Antonio Guterres, and Indian Prime Minister Narendra Modi be included in the Apex Commission?
Ans. Mexico

Ques 15. Which nation is chairing the UN Security Council Anti-Terrorism Committee for 2022?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here