16 August 2021 Current Affairs

0
129
16 August 2021 Current Affairs
Current Affairs 16 Aug 2021

Current Affairs

16 August 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs 16 August 2021

Ques 1. Which commemoration day has been announced by the Prime Minister on 14th August?
Ans. Partition Horrible Remembrance Day

Ques 2. How many more wetlands of India have been recognized as Ramsar sites by the Ramsar Secretariat?
Ans. Four

Ques 3. According to researchers from India and in which state, India’s chronic disease burden has fueled the Covid wave?
Ans. California

Ques 4. Who has launched the National Vehicle Scrappage Policy with an aim to modernize the “vehicle population” of India?
Ans. Narendra Modi

Ques 5. How many police officers have been awarded the Union Home Minister’s Medal for Excellence in Investigation award?
Ans. 152

Ques 6. Which ministry has launched a brand named “Son Chiriya” to market the products of Self Help Groups?
Ans. Ministry of Housing and Urban Affairs

Ques 7. Which app has been launch by the North Delhi Municipal Corporation to help in filing complaints about garbage collection?
Ans. clean city App

Ques 8. What is the position of India in terms of establishing renewable energy capacity in the world at present?
Ans. fourth

Ques 9. How many crore rupees has been imposed by the Reserve Bank of India on the cooperative Rabobank UA?
Ans. Rs 1 crore

Ques 10. Which day celebrating on 15th August?
Ans. Independence Day (India), National Mourning Day (Bangladesh), Korean Liberation Day (World War II)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here