16 April 2023 Current Affairs

0
175
16 April 2023 Current Affairs
16 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

16 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 16 April 2023 

Ques 1. India’s tallest Ambedkar statue has been unveiled in which state?
Ans. Telangana

Ques 2. Where has the Food and Drug Administration organized the ‘Eat Right Millet Mela’?
Ans. Jammu

Ques 3. Who has been appointed as the new Chief Investment Officer of LIC (Life Insurance Corporation)?
Ans. Ratnakar Patnaik

Ques 4. Which program was launched by the Chief Minister of Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami in the state of Uttarakhand.
Ans. A-Help

Ques 5. Which state assembly has passed a bill for the welfare of orphans?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. Who has topped the AI Index Report 2023?
Ans. North America

Ques 7. What was the name of India’s first semi-high-speed regional rail service?
Ans. RAPIDX

Ques 8. Who won India’s first gold medal in the Asian Wrestling Championship 2023?
Ans. Aman Sehrawat

Ques 9. Which state will host the ‘Cope India Exercise’?
Ans. West Bengal

Ques 10. Which broadcasting company will screen a documentary titled ‘Dharohar Bharat Ki – A story of resurgence’?
Ans. north doordarshan

Ques 11. Solar Energy Corporation of India (SECI) has got ‘whose status’ by the Government of India?
Ans. Miniratna Category-1

Ques 12. Which city is VD? Will Savarkar’s birthday be celebrated as Swatantra Veer Gaurav Diwas?
Ans. Maharashtra

Ques 13. Which company has been given Mineral Category-I status?
Ans. Solar Energy Corporation of India

Ques 14. Who won the title of World Chess Armageddon Asia and Oceania event?
Ans. Indian Grandmaster Gukesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here