15 September 2022 Current Affairs

0
34
15 September 2022 Current Affairs
15 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

15 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 15 September 2022 

Ques 1. Which nation has declared itself as a nuclear state?
Ans. North Korea

Ques 2. Where has the Indian Navy launched the 3rd stealth frigate “Taragiri” of Project 17A?
Ans. Mumbai

Ques 3. Indian Navy has launched the third stealth frigate of Project 17A, what is its name?
Ans. Taragiri

Ques 4. Which famous French film director passed away at the age of 91?
Ans. Jean Luc Goddard

Ques 5. Which country is celebrating the 21st anniversary of the 9/11 attacks?
Ans. America

Ques 6. Where will the Shanghai Cooperation Organization summit 2022 be held?
Ans. Uzbekistan

Ques 7. Which state government has launched the ‘Olympian Balbir Singh Senior Stipend Scheme’ for national medal-winning sportspersons?
Ans. Punjab

Ques 8. Which country is the fifth largest economy in the world according to the new IMF report?
Ans. India

Ques 9. Which kingdom will host Ranji Trophy matches for the first time?
Ans. Sikkim State

Ques 10. Who has become the new chairman of Naira Energy?
Ans. Panikar of Prasad

Ques 11. In which Kingdom a new species of crab named Ghatiyana Dwivarna has been discovered?
Ans. Karnataka

Ques 12. Who has gone on a 5-day visit to Mongolia and Japan?
Ans. Rajnath Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here