15 March 2023 Current Affairs

0
108
15 March 2023 Current Affairs
15 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

15 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 15 March 2023 

Ques 1. When is International Women’s Day celebrated?
Ans. March 08

Ques 2. Which has become the first metro in India to accept digital currency for parking?
Ans. Kochi Metro

Ques 3. At which place did Prime Minister Modi inaugurate the 118 km long Bengaluru Mysore Expressway project?
Ans. North Mandya

Ques 4. Who has inaugurated the Bengaluru Mysore Expressway?
Ans. Narendra Modi (Prime Minister)

Ques 5. Where did the Yaoshang festival begin?
Ans. Manipur

Ques 6. Which state has recorded the first death due to the H3N2 influenza virus?
Ans. Karnataka

Ques 7. Which state’s chief minister has announced the launch of a self-employment scheme for single women?
Ans. Uttarakhand

Ques 8. Who holds the Guinness World Record for the largest handwritten note?
Ans. Assam

Ques 9. Which country’s Prime Minister is coming on an official visit to India?
Ans. Japan

Ques 10. What is ‘IITR00693’ in the news?
Ans. Antibacterial molecule

Ques 11. In which state the rare moth species Mymusmium ceylonica has been spotted?
Ans. Kerala

Ques 12. Which Indo-American woman has been named as the first judge of a US district court?
Ans. Tejal Mehta

Ques 13. Who got the licenses for the gene therapy method from IIT Kanpur?
Ans. Reliance Life Sciences

Ques 14. Which district is called the ‘Heart of India’ because of its location in the middle of India?
Ans. Sagar District

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here