16 January 2024 Current Affairs

0
13
16 January 2024 Current Affairs
16 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

16 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 16 January 2024 

Ques 1. The Chief Minister of which state has inaugurated 14 new ‘libraries’?
Ans. Punjab

Ques 2. Where is Delhi’s first International Kite Festival being held?
Ans. Bansera

Ques 3. In which district of Uttar Pradesh was the massive cleanliness campaign launched by Yogi Adityanath?
Ans. Ayodhya

Ques 4. Khan grand army band concert has been organized on the eve of ‘Army Day’?
Ans. Lucknow

Ques 5. Who approved the Group Insurance Scheme for Casual Paid Laborers (CPL) employed by the Border Roads Organisation?
Ans. Defense Minister

Ques 6. Famous poet Munawwar Rana belonged to which district of Uttar Pradesh?
Ans. Lucknow

Ques 7. The Chief Minister of which state has started ‘Yuva Nidhi Yojana’ for unemployed youth with graduates or diplomas?
Ans. Karnataka

Ques 8. Where is the 12th edition of MILAN 2024 naval exercise going to be held?
Ans. Visakhapatnam

Ques 9. On which date is Lohri, the festival of fertility and enthusiasm, celebrated every year?
Ans. 13 January

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here