• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

13 January 2024 Current Affairs13 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

13 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 13 January 2024 

Ques 1. Where has the Indian Navy unveiled the indigenous ‘Drishti 10 Starliner drone’?
Ans. Hyderabad

Ques 2. International Hockey Federation awarded a 4-year media rights agreement covering FIH events from 2023 to 2027 to which media organization?
Ans. Viacom 18

Ques 3. Who has held the post of Secretary of Railway Board?
Ans. Arun Nair

Ques 4. According to Uttar Pradesh State Industrial Development Authority, at which place in Uttar Pradesh is Pharma Park being established?
Ans. Lalitpur

Ques 5. Which state government has ordered to implement green hydrogen policy to promote clean energy?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 6. Who has been appointed Additional Secretary and Director General in the ‘Ministry of Defence’?
Ans. Sameer Kumar Sinha

Ques 7. What is the name of the digital platform through which volunteers are registered for National Youth Festival activities?
Ans. my india

Ques 8. In which state ‘International Purple Fest 2024’ has started?
Ans. Goa

Ques 9. According to the report of reality consulting firm CBRE South Asia and CREDAI, what is the percentage of Uttar Pradesh’s contribution in India’s micro, small and medium enterprise sector?
Ans. 9 percent

Ques 10. Who has unveiled the new design of ‘Admirals Apaulettes’?
Ans. Indian Navy

Ques 11. Where has the world’s first ‘Wireless Transparent TV’ been launched?
Ans. America

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *