15 January 2023 Current Affairs

0
99
15 January 2023 Current Affairs
15 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

15 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 15 January 2023 

Ques 1. Who successfully test-fired a short-range ballistic missile named Prithvi-II?
Ans. DRDO

Ques 2. On which day in the year 2023, the distance between the Sun and the Earth was the least?
Ans. On 4 January 2023

Ques 3. Which day is celebrated as National Youth Day?
Ans. 12 January 2023

Ques 4. Which company has appointed former Infosys chairman Ravi Kumar S as CEO and board member recently?
Ans. Cognizant

Ques 5. Which has become the fastest payment app in India?
Ans. PayRup

Ques 6. Which kingdom government is organizing Virtual Book Phir for its schools?
Ans. Delhi

Ques 7. Which state’s former governor Kesharinath Tripathi has passed away?
Ans. West Bengal

Ques 8. According to the World Bank’s Global Economic Prospects Report, what is the expected economic growth of India in 2023-24?
Ans. 6.6%

Ques 9. What is its rank of India in the Henley Passport Index 2023?
Ans. 85th place

Ques 10. Which country’s Hugo Lloris has announced his retirement from international football?
Ans. France

Ques 11. Former Union Minister Sharad Yadav passed away, he was the President of which political party?
Ans. Janata Dal-United

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here