14 February 2023 Current Affairs

0
139
14 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

14 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 14 February 2023 

Ques 1. Where has the 3rd edition of the ‘Khelo India Winter Games’ started?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 2. Which state enacted anti-copying law?
Ans. Uttarakhand

Ques 3. Where has Union Minister Bhupendra Yadav started the Save Land Campaign?
Ans.  Goa

Ques 4. In which state did Union Minister Hardeep Singh Puri inaugurate the one-day G-20 International Food Festival?
Ans. In Delhi

Ques 5. Which country has recently announced the removal of pictures of the British monarchy from its country’s currency?
Ans. Australia

Ques 6. Who became the fastest Indian to take 450 wickets?
Ans. Ravichandran Ashwin

Ques 7. Which state government has presented a plan to make all competitive exams accessible in its budget?
Ans. Rajasthan

Ques 8. Which state government has announced India’s first new mobility-centric cluster?
Ans. Telangana

Ques 9. Recently ISRO launched the smallest rocket SSLV-D2 from which center?
Ans. Satish Dhawan Space Center

Ques 10. In which state is the famous Harappan site Dholavira located?
Ans. Gujarat

Ques 11. Which nation has launched a sniffing robot to detect diseases and improve security checks?
Ans. Israel

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here