• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

15 August 2023 Current Affairs15 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

15 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 15 August 2023 

Ques 1. Who has launched the online portal ‘Suswagatam’?
Ans. Supreme Court

Ques 2. Which mission has Russia launched on the moon after about 47 years?
Ans. Luna-25 Lander Mission

Ques 3. Which state government is planning to build a dam at a cost of Rs 6,134 crore to prevent floods caused by the Yamuna?
Ans. Haryana

Ques 4. Which state cabinet has approved the Water Tourism and Adventure Sports Policy 2023?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. Where has the government banned children from bringing mobile phones to schools?
Ans. Government of Delhi

Ques 6. Where is the “Sarabhai Crater” located?
Ans. moon

Ques 7. Where will the ‘Unmesha and Utkarsh’ festival be organized?
Ans. Bhopal

Ques 8. Which airline has launched its new logo?
Ans. Air India

Ques 9. Where is IIT Delhi going to open its new campus?
Ans. Abu Dhabi

Ques 10. India Startup Festival 2023 was organized in which city?
Ans. Bengaluru

Ques 11. Direct flight service has been started from ‘Chaudhary Charan Singh International Airport Lucknow’ in Uttar Pradesh?
Ans. Varanasi

Ques 12. Which state has launched CSP plus banking outlet?
Ans. Odisha

Ques 13. ‘Tunhar Sarkar Tunhar Dwar Yojana’ is associated with which state?
Ans. Chhattisgarh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 12 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *