12 August 2023 Current Affairs

0
93
12 August 2023 Current Affairs
12 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

12 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 12 August 2023 

Ques 1. In which state has President Draupadi Murmu inaugurated the ‘Auroville Spiritual Conference’?
Ans. Tamil Nadu

Ques 2. Which Indian-origin person has been selected as the new CFO of Tesla Company?
Ans. Vaibhav Taneja

Ques 3. Who has declared emergency amid Amhara clashes?
Ans. Ethiopia

Ques 4. In which year was the World Biofuel Day celebrated for the first time?
Ans. 2015

Ques 5. Which day is celebrated on 07 August?
Ans. ‘National Handloom Day’

Ques 6. In which state is the Asian Youth Junior Weightlifting Championship being organized?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. Which state government’s cabinet has approved the ‘Water Tourism and Adventure Sports Policy 2023’?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. Which state has signed an agreement for investment with the ‘Mexican’ state?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. Which has topped as the source market for tourism in Sri Lanka?
Ans. India

Ques 10. On which day the third ‘National Javelin Day’ has been observed?
Ans. 07 August

Ques 11. Which medal has Aishwarya Pratap Singh Tomar won in FISU Games?
Ans. Gold

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 10 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here