16 April 2024 Current Affairs

0
15
16 April 2024 Current Affairs
16 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

16 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 16 April 2024 

Ques 1. Which country has successfully tested Angara-A5 space rocket?
Ans. Russia

Ques 2. Where did the Jallianwala Bagh massacre take place?
Ans. Amritsar

Ques 3. Who has assumed the role of Prime Minister of Iceland in April 2024?
Ans. Bjarni Benedictson

Ques 4. Where was the Swami Vivekananda U20 Football Championship inaugurated?
Ans. Chhattisgarh

Ques 5. Who has been re-elected for the third term of the ‘International Narcotics Control Board’?
Ans. Jagjit Pavadia

Ques 6. Dr. B.R. What was the date of birth of Ambedkar?
Ans. April 14, 1891

Ques 7. To which country has Britain appointed its first female High Commissioner, Lindy Cameron?
Ans. India

Ques 8. Who has won the ‘John Dirks Gairdner Global Health Award’?
Ans. Dr Gagandeep Kang

Ques 9. Pro. Who has released the book ‘The Law and Spirituality: Reconnecting the Bond’ by Raman Mittal and Dr. Seema Singh?
Ans. Jagdeep Dhankhar

Ques 10. Where was the test of the indigenous Man-Portable Anti-Tank Guided Missile (MPATGM) weapon system conducted?
Ans. Pokhran Field Firing Range (PFFR), Rajasthan

Ques 11. ICC Which of the following countries will co-host the Men’s T20 World Cup 2024?
Ans. United states

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here