15 April 2023 Current Affairs

0
61
15 April 2023 Current Affairs
15 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

15 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 15 April 2023 

Ques 1. When is International Maritime Day celebrated?
Ans. April 05

Ques 2. Who will be the new CEO of Tata Consultancy Services (TCS)?
Ans. K. Kritivasan

Ques 3. For which animal license has been made mandatory in Ahmedabad? ,
Ans. dairy cattle

Ques 4. In which neighboring country of India, on 11 April 2023, the army there bombed the crowd, killing more than 100 people?
Ans. in the country of Myanmar

Ques 5. Where did ‘Gond painting’ get GI tag?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 6. Where was the three-day Yoga Festival held on 13-15 March 2023?
Ans. Talkatora Stadium New Delhi

Ques 7. Which state government is recently organizing a three-day ‘Baisakhi Festival 2023’?
Ans. Jammu Kashmir.

Ques 8. Reserve Bank of India has issued draft guidelines for penal charges on which type of accounts?
Ans. Loan Account

Ques 9. In which country the first overseas campus of Indian University has opened?
Ans. Uganda

Ques 10. Where will the second Women-20 International meeting be held?
Ans. From 13th April in Jaipur

Ques 11. With which institution/organisation India is organizing an international conference on “Shared Buddhist Heritage” on March 14-15, 2023 at Vigyan Bhawan in New Delhi?
Ans. Shanghai Cooperation Organization

Ques 12. Where has the successful trial of India’s first ‘underwater metro train’ been held recently?
Ans. Kolkata.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here